Home Shëndetësi

Article Category: Shëndetësi

Article
Ushqimi mund të ndikojë në Migrenë?

Ushqimi mund të ndikojë në Migrenë?

Konsumimi i ushqimeve të përpunuara me shumë nitrite ose glutamat monosodium dhe shijimi i tepërt i alkoolit janë shkaktarë të mundshëm për dhimbje koke. Ekzistojnë dy qasje të ndryshme për parandalimin e dhimbjeve të kokës. Qasja e parë do të ishte një dietë eliminuese që shmang ushqimet dhe pijet që dihen se shkaktojnë dhimbje koke....

Article
Shenjat e kancerit te gratë: Simptoma që nuk mund t’i injoroni

Shenjat e kancerit te gratë: Simptoma që nuk mund t’i injoroni

Gratë zakonisht janë më të zellshme se burrat kur bëhet fjalë për kujdesin e tyre shëndetësor. Por, shumë gra injorojnë simptomat që mund të jenë treguese të kancerit. Nëse lind një problem i ri shëndetësor, ju lutemi kontrolloni atë. Sa më shpejt të shpjegohet një problem, aq më shpejt mund të fillohet trajtimi. Shumë forma...

Article
Produktet bio ushqejnë organizmin – Si të zgjidhni të duhurat

Produktet bio ushqejnë organizmin – Si të zgjidhni të duhurat

Diskutimi mbi ushqimin bio (biologjik) po fiton rëndësi të veçantë në shoqërinë tonë. Rritja e aksesit në informacion ka ndikuar pozitivisht në ndërgjegjësimin e shoqërisë mbi krijimin e zakoneve të shëndetshme të të ushqyerit. Ekziston mendimi se ndjekja e një diete ushqimore të shëndetshme, të bazuar në produkte ushqimore biologjike, është e lidhur në mënyrë...

  • 1
  • 2
  • 7