Home Kulturë

Article Category: <span>Kulturë</span>

Article
Meghan markle së shpejti jep intervistën e parë si qytetare e thjeshtë

Meghan markle së shpejti jep intervistën e parë si qytetare e thjeshtë

Meghan Markle do jep një intervistë për dublimin në dokumentarin ‘Elephant’. Së shpejti, Meghan Markle do të japë intervistën e parë si qytetare e thjeshtë e botës. “Good Morning America” në ABC do të ftojë Meghan të hënën për të folur për “Elephant,” dokumentarin që dubloi për Disney. “Emisionin e të hënës, Meghan Markle do...

Article
PriFest mbahet prej 14 deri 19 korrik

PriFest mbahet prej 14 deri 19 korrik

Pas pandemisë Covid19, që shkaktoi shumë festivale dhe aktivitete kulturore të anulohen, PriFest në bashkërendim me institucionet përgjegjëse, si dhe duke pritur protokollet e veprimit të mëtutjeshëm për respektimin e masave mbrojtëse, ka vendosur që edicioni i 12 i festivalit të mbahet nga data 14 deri më 19 korrik. Festivali është paraparë të mbahet komplet...

Article
Në Ditën Ndërkombëtare të Muzeve, në Kosovë rithemelohet Muzeu i Historisë së Natyrës

Në Ditën Ndërkombëtare të Muzeve, në Kosovë rithemelohet Muzeu i Historisë së Natyrës

Në Kosovë rithemelohet Muzeu i Historisë së Natyrës. Nën kujdesin e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, edhe në Kosovë, sot është shënuar Dita Ndërkombëtare e Muzeve. Në aktivitetin kryesor që është organizuar në Muzeun Kombëtar të Kosovës, morën pjesë personalitete të shumta nga fusha e kulturës, e trashëgimisë si dhe nga ajo akademike, ndër...

Article
Sot dita ndërkombëtare e muzikës xhaz

Sot dita ndërkombëtare e muzikës xhaz

30 prilli njihet si Dita ndërkombëtare e muzikës xhaz, e cila festohet me qëllim të rritjes së vetëdijes për vlerat e xhazit si një mjet edukativ dhe forcë për paqen, unitetin, dialogun dhe bashkëpunimin e zgjeruar mes njerëzve. Për të shënuar këtë datë, në shumë vende bëhen organizime të ndryshme duke u promovuar këtë rrymë...