Pse logot në artikujt e famshëm janë gjithmonë në të majtë?

Pse logot në artikujt e famshëm janë gjithmonë në të majtë?

Studiuesit sugjerojnë që ju shikoni më shumë në logot e vendosura në anën e majtë të sendeve sesa në të djathtë, dhe ky është një fakt që ndoshta nuk do ta kishit kuptuar më parë.

Kjo, së paku sipas Bright Side, përcjell Telegrafi, është një nga arsyet kryesore pse logot në artikuj janë pothuajse gjithmonë në të majtë, por nuk është arsyeja e vetme.

Në këtë drejtim, Bright Side ka shkruar rreth arsyeve themelore pse logot vendosen në anën e majtë, përcjell Telegrafi.

Logot janë si përshtypjet e para.

Le të marrim një uebfaqe për shembull, kur një përdorues viziton një faqe në internet, ata priren të shikojnë në anën e majtë të faqeve të internetit, më shumë se sa të djathtën.

E njëjta gjë ndodh me veshjet ose modelet e tjera konvencionale – njerëzit kanë tendencë të shikojnë më shumë në anën e majtë, më shumë sesa në të djathtën.

Dhe ka të bëjë më shumë me dukshmërinë, domethënë, logoja të jetë e dukshme për personin që e shikon atë.

Grumbullo të dhëna shpejt dhe lehtë përmes Pyper

Siç supozohet më tej, kur i jepni një personi një shtrëngim duarsh, ju shikoni në anën e majtë të veshjeve, ku është vendosur logoja.

Veç kësaj, historikisht, ato janë vendosur në anën e majtë.

Logot e vendosura në anën e majtë janë ato që njerëzit janë mësuar, dhe është se si janë vendosur logot që nga fillimi.

Le të marrim uniformat ushtarake për shembull, logot mbi uniformat ushtarake janë vendosur gjithmonë në anën e majtë të uniformës, dhe kjo nuk ka ndryshuar, as edhe një herë.

Ata janë në përputhje me mënyrën se si ne lexojmë.

Kur shikoni në shumicën e faqeve në internet, logot e tyre vendosen gjithmonë në anën e majtë, dhe arsyeja kryesore është se njerëzit në botën perëndimore lexojnë dhe shkruajnë nga e majta.

Përveç për arabisht, hebraisht, persisht, ku fjala e shkruar lexohet nga e djathta në të majtë.

Ata i bëjnë markat më të paharrueshme kur janë në linjë me të majtën.

Logot janë komponentët kryesorë të markës, dhe ato janë pjesë e asaj që e bën të paharrueshëm një markë (ose diçka të quajtur si kujtesë e markës).

Sipas një studimi, nga Nielsen Norman Group, u konkludua se përdoruesit i mbajnë mend markat më shumë kur logot vendosen në të majtë sesa në të djathtë.

Madje, siç thuhet më tej, kur njerëzit shikojnë artikujt në përgjithësi, ata shikojnë më shumë në të majtë, ku ndodhet logoja, sesa në të djathtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.