Shkenca: njerëzit që harrojnë janë më intelegjent

Një studim i botuar në qershor të vitit 2017 në “Neuron” ka këtë për të thënë: të harrosh për disa gjëra mund të nënkuptojë që truri yt është thjesht duke punuar si duhet, ndoshta edhe më mirë sesa keni menduar.

Sipas një ekipi kërkimor nga Universiteti i Torontos dhe Spitali SickKids, harresa nuk është aq e keqe. Në kundërshtim me besimin se informacioni është mbret, vë në dukje profesori i UofT Blake Richards, “pika e kujtesës nuk është në gjendje të mbani mend se kush fitoi Kupën Stanley në vitin 1972.”

Në studimin e Richards dhe bashkëautor Paul Frankland, të quajtur “Përhershmi dhe Tranzicioni i Kujtesës”, ata kërkuan të zbulonin rëndësinë e harresës në lidhje me funksionin dhe shëndetin e trurit.

Duke pasur parasysh njohuritë tuaja për humbjen e kujtesës dhe sëmundjet neurodegjenerative, kjo mund të duket kundërthënëse, transmeton lajmi.net.

Në fund të fundit, “pika e kujtesës është t’iu bëjë një person inteligjent që të merrni më pas vendime duke pasur parasysh rrethanat”, deklaroi Frankland.

Tani, vetë studimi nuk përfshinte ndonjë provë të re eksperimentale. Përkundrazi, Richards dhe Frankland panë kërkimet e botuara të kaluara, analizuan provat e disponueshme dhe konkluduan se të harruarit ka një përdorim praktik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.